Zaterdag 17 juli 2010 zomervakantie 2010 dag 1

Weer: regenachtig zomerweer maar steeds meer zon.

Haven Zwolle – Paradijssluis Meppel

Motoruren: 2754,45 – 2758: 3,15

27 km totaal, 8km per uur gemiddeld.

 

Net als andere jaren: zodra we ons haventerrein oprijden: regen: dus het inpakken van de laatste spullen gebeurt in de regen. Wat we dit jaar vergeten hebben: de fotocamera! Dus dan maar met de telefoon foto’s maken en wellicht onderweg een goedkoop digitaal exemplaar aanschaffen. Om 12.00 hebben we de laatste spullen voldoende ingepakt en varen we het Zwarte water op richting het Meppelerdiep. De regen gaat over in wat gedrup en na een kleine anderhalf uur zijn we bij het Meppelerdiep aangekomen. Daar besluiten we nog even diesel te tanken en ik draai de boot 180 graden om om de Kranerweerd in te varen. Door die draai valt onze handspiegel uit het bakje bij de toilet. Daar zit net onze jongste te plassen die krijgt de spiegel vol op zijn koppie! Auw. Gelukkig alleen een bult en wat scherven. Dat tanken laat ik maar even zitten: de tank zit toch nog op twee derde vol, dat komt dus in Friesland of Drente nog wel.

Bij de Beukersluis komen net onze vrienden de sluis uit zetten en na het uitwisselen van de portofoon voor communicatie onderweg gaat het richting Meppel. Daar meld ik me netjes via de marifoon aan bij de Kaapbrug en die draait vlot voor ons. De Galgenkampbrug vergt wat geduld omdat die alleen op de hele en halve uren draait maar na tien minuten wachten aan de kade kunnen we door. We varen Meppel door en rond half vier liggen we bij de Paradijssluis die zijn naam eer aan doet. We leggen aan voor de nacht en onvermijdelijk moeten we natuurlijk de BBQ aansteken. Mjummie, Biertje, Wijntje, Kaasje: een beter begin van de vakantie is niet in te denken.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.