Maandag 19 Juli 2010, zomervakantie 2010 dag 3

Weer: steeds heter, 29 graden met nauwelijks wind

Motoruren: 2761,3 – 2764,3

Gevaren: 13,4 km, 2,7 gemiddeld

Vandaag de Drentsche Hoofdvaart afgerond. Bij de eerste sluis is een wat oudere schipper van een grotere tjalk onwel geworden: er moet zelfs een ambulance bijkomen. Hitte of Hart, we weten het niet maar vervelend is het wel. We varen net de turfroute op en stoppen voor de Damsluis. Eten: onvermijdelijk de BBQ, drinken: veel fris, ranja, water, bier en nog zo wat. Ook zwemmen doen we, hoewel het water niet erg fris oogt. Door het gebrek aan wind is het erg warm varen. In de Venesluis mogen de jongens van de sluismeesteres een paar schuttingen meehelpen door deuren te draaien en lijntjes aan te nemen. Dit is tevens het hoogste punt van Drenthe: we stijgen de laatste 2 meter, zodat we in totaal 12 meter omhoog zijn gelopen.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.