Dinsdag 20 juli 2010 en woensdag 21 juli 2010, Vaarvakantie dag 4 en 5

Weer: HEET: 32 graden en geen wind…….

Motoruren: nauwelijks: 2764,3 – 2766,1

Gevaren: 4 kilometer, 2,4 gemiddeld

De Damsluis is de eerste echte turfroutesluis en hier kopen we het vignet voor 15 euro en ook nog eens een vlaggetje v oor in het mastje. Net voor Appelscha leggen we in eerste instantie aan maar we besluiten door te gaan en leggen midden in het dorp aan. Aan een steiger met water en stroom. Omdat de vaart waar we aan liggen niet echt van zwemkwaliteit is lopen we het bos in en komen aan bij het Bosbad van Appelscha: erg leuk: midden in het bos een heus openluchtbad met glijbanen, duikplanken en een grote ligweide. Heerlijk om in deze hitte af te koelen. ’s Avond lopen we naar de visfriettent en eten daar heerlijk patat met vis. Scheelt ook weer afwas en om nou iedere dag de BBQ aan te maken….

Woensdag Gaan we naar duinenzathe, een pretpark met achtbaan, glijbanen, botsauto’s spookhuis, terras en nog veel meer leuks. In Appelscha is een braderie. ’s Avonds douchen we in het toiletgebouwtje. De voorspelde onweersbuien blijven helaas uit: het koelt door wat druppels wel wat af maar het blijft nog lang broeierig.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.