Donderdag 22 juli 2010, vaarvakantie 2010 dag 6

Weer: 25 graden en variabele wind, bewolking.

Motoruren: 2766,3 – 2770,3: 4

Gevaren: 21,4 km, 4 km gemiddeld. Vroeg opgestaan (8.00 uur), snel boodschappen gedaan en de watertank flink gevuld. Daarna om 9.45 gaan varen en vandaag flink opgeschoten: vijf sluizen, 100 bruggen en 1.000.000 steekvliegen, vooral na Appelscha is de lucht gevuld met steekvliegen, steekvliegen en steekvliegen. De vliegenmeppers draaien overuren en soms is de kant gevaarlijk dichtbij door de afleiding van vliegen. Nog een nadeel: de vaart is ondiep en gevuld met rotzooi dus de wierpot zit steeds vol. Op enig moment gooi ik de motor uit om de wierpot te legen maar ik vergeet de boegvrouw in te lichten zodat we een lichte bump de kant op maken…..

’s Middags vinden een mooi plekje nog ruim voor Gorredijk, na sluis Hemrikerverlaat, het eerste Marrekriteplekje volgens de kaart trouwens. We liggen er heerlijk met alleen onze vaarvrienden. En ’s avonds natuurlijk weer de BBQ aan. Die draait overuren. Zijn de steekvliegen ook meteen weer een beetje weg.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.