Vrijdag 23 juli en zaterdag 24 juli 2010 vaarvakantie dag 7 en 8

Weer: 25 graden en heel  veel zon Motoruren: 2770,3 – 2772

van Hermikerverlaat naar een mooi wallekantje voor, of eigenlijk net in Gorredijk. Krap 6 kilometer varen. Wel maar liefst 1 sluis en drie bruggen. De sluis laat ons weer een paar meter vallen trouwens: we komen zo steeds dichter bij het Friese waterpeil. De laatste brug voor Gorredijk is een gloednieuwe die nog niet op de kaart staat. Vreemd om een brug te zien waar de kaartplotter aangeeft dat er niets is.   Omdat het net twaalf uur is geweest moeten we dus maar even lunchen. De brug is net af maar er zijn nog geen wachtplaatsen gecreëerd dus besluiten we tegen de palen bij de brug zelf aan te leggen. Ik sla even achteruit en…lig vast!! Een dikke anderhalve meter uit de kant is het water zo ondiep dat de schroef modder en stenen hapt. Mhhh. Ik ploeter wat naar voren en gooi twee lijnen over. Onze vaarvrienden trekken ons vervolgens los. Wel raar: een gloednieuwe brug maar het water moet nog wat op diepte gebracht worden. Na de lunch moeten we eerst nog achteruit een klein kommetje binnenvaren omdat er verkeer van tegenovergestelde richting komt. Dat kommetje is ook al niet heel erg diep maar vastlopen voor een tweede keer vind ik wat overdreven dus varen we er niet te ver in.   Als we doorvaren komen we een mooi plekje tegen, dicht tegen een bosje aan waar we twee dagen blijven liggen. Gorredijk is een mooi plaatsje met zelfs een Hema (tegenover de sluis!) en we liggen er twee dagen lekker in het zonnetje dat wat minder warm is. Om het af te leren gaan we alweer BBQ’ en. De dag erna, 25 juli blijven we liggen en relaxen wat terwijl onze vaarvrienden worden opgehaald voor een verjaardag. Wij gaan lekker shoppen in Gorredijk en kopen speelgoed, een goedkoop fototoestelletje, BBQ-boodschappen en gaan ’s avonds, inderdaad……   Trouwens: onze jongens verdienen wat geld bij door de nabij gelegen brug voor langsvarende bootjes te bedienen.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.