zondag 25 juli en maandag 26 juli vaarvakantie dag 9 en 10

Weer: 21 graden en wat bewolkt. De eerste wat mindere dag

Motoruren: 2772 – 2777: 5 Gevaren: 25,4 km, 4,9 gemiddeld

Vandaag een flink eind gevaren van Gorredijk naar de Peanster Ee bij Grou. Via Oldeboarn en Akkrum gaan we naar het bredere Friesland. We nemen afscheid van de smalle vaartjes. Vooral Oldeboarn is smal: veel meer dan 5 meter is het niet in dit pittoreske dorpje met twee feeërieke oude draaibruggen en veel dekschuiten met podia er op. Voor we daar zijn zitten we in Gorredijk eerst nog achter een Klipperaak, de Regina. Met een kleine vijf meter breedte is dat wel een opgaaf om door de smalle stukjes van Gorredijk te varen. We liggen samen in de sluis en daarna gaat het richting de Peanster Ee nabij Grou waar we een mooie ligplaats vinden aan het meer. ’s Avonds nog een mooie voetbalwedstrijd op een grasveldje waar de zonen de vaders inmaken. We verbazen ons over het brede water en natuurlijk het wat onrustige liggen doordat langsvarende boten golven maken. De dag erna blijven we liggen en gaan het piraatje en de optimist het water in. We oefenen zelfs met omslaan. Alleen tijdens de BBQ barst helaas een fikse regen bui los dus gaan we onder de parasol BBQ’ en, wat wonderwel lukt gelukkig.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.