Dinsdag 27 en woensdag 28 juli 2010: Leeuwarden vaarvakantie dag 11 en 12

Weer:  21 graden, weinig wind uit het westen  Motoruren: 2777- 2781: 4

Gevaren: 32,4 km, 7,4 gemiddeld

Na al die kleine vaartjes met veel sluizen schiet het opeens op! Vanaf de Peanster Ee varen we naar de Alde Faenen om de training van Skutsjesilen te bekijken maar helaas is alles al afgezet, Dus varen we door naar Leeuwarden via het Prinses Margrietkanaal. We tanken net voor de Fonejachtbrug en gooien meteen de watertank vol. Doordat we wat wassen hebben gedraaid was de watertank redelijk leeg. Een snelle berekening levert me op dat we sinds de laatste tankbeurt 1,95 liter per uur hebben verbruikt wat niet veel is! Het laatste stuk voor Leeuwarden is wat saai, maar gaat redelijk snel. Na al die bruggen en sluizen op de Turfroute gaat dit wel vlot. Voor we het weten zijn we bij de Bocht richting het centrum en ook bij de bruggen gaat het relatief snel. We komen al snel bij de Prinsentuin aan maar daar ligt het al vol helaas. Hier komt het van pas dat je met zijn tweeën bent: Onze vaarvrienden gaan liggen bij een vrij plekje aan de Noordersingel en wij varen door om te kijken of er nog wat mooiers is. En dat is er gelukkig. Dus via de portofoon roepen we op dat er een mooiere plek is en zo liggen we even later weer gezamenlijk in Leeuwarden. De middag staat in het teken van winkelen, voetballen en ’s avonds gaan we uit eten bij De Griek waar we twee jaar geleden ook hebben gegeten. Ook de kinderen eten er lekker. De dag erna blijven we liggen maar bij het vrijkomen van wat plaatsen gaan we naar de overkant en liggen echt in de prinsentuin. We bezoeken het natuurmuseum en lachen om de onderwaterwereld waar je in de toilet van een boot kijkt. Hilarisch!! ’s Avonds BBQ’ en we midden in de prinsentuin en vermaken ons uitstekend. Het is de laatste avond met onze vaarvrienden: zij gaan langzaam terug naar hun thuishaven. Wij gaan nog door naar: Dokkum.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.