Donderdag 29 juli 2010, Vaarvakantie dag 13

Weer: veel minder: in de nacht veel regen en overdag niet heel veel maar wel Nw 3-5, 20 graden

Motoruren: 2781, 1 – 2784,1: 4

Gevaren: 17,7 km, 6 km gemiddeld.

 

Vandaag gaan we onze vaarvrienden uitzwaaien. Na een afsluitend taartje en een zwaai gaan zij zuidwaarts en wij noordwaarts richting Dokkum. In de regen vertrekken we en na de laatste twee bruggen van Leeuwarden varen we de Dokkumer Ee op en is het al weer droog. De Dokkumer Ee gaat vrij vlot. Tot we bij Birdaard aankomen. Hier liggen twee bruggen die bediend worden door een brugwachter. Omdat er nogal wat zeilboten komen van de andere kant kost het ons zeker een drie kwartier voor we verder zijn. Met de straffe zijwind besluiten we om even aan te leggen. Omdat het al vrij laat is gaan we niet door tot Dokkum maar leggen aan bij een Marrekrite plek net voor Dokkum, nabij Raard. We waaien wat uit op het dijkweggetje en relaxen wat met een filmpje, de nieuw verkregen Nintendo’s.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.