Vrijdag 30 juli 2010 en Zaterdag 31 juli en ook zondag 1 Augustus, vaarvakantie dag 14, 15 en 16

Weer: redelijk zonnig, wel WNW wind 3

Motoruren: 2784,1 – 2785 Gevaren: 4 km, 5,6 gemiddeld.

Vandaag maar een heel klein stukje op de Dokkumer Ee tot in Dokkum. Na de tweede brug zien we aan stuurboord een mooi plekje aan grasland, schuin tegenover de eerste molen van Dokkum. Varen we door zodat we wellicht wat mooiers zien of blijven we hier. We besluiten om gewoon hier te blijven liggen en voor we het weten ligt de boot vast en zitten we in een restaurantje in Dokkum centrum aan een uitsmijter. Heerlijk! Dokkum is een mooi stadje en heeft veel monumentale pandjes. Een deel van de film ‘de hel van 63’ is er opgenomen. Omdat het weer niet heel erg mooi is eten we ’s avonds gewoon van het fornuis en kan de BBQ een keer uitrusten.

’s Avonds wat vroeger naar bed want we gaan de dag erna naar: Ameland. Nee niet met de eigen boot maar….

Vandaag, zaterdag gaat de wekker af om 7.00 uur.

Wekker?

In de vakantie?

 

Ja, want we willen naar Ameland vandaag en da’s nogal een reis: Eerst lopen richting de bushalte in het centrum, dan met de bus naar Holwerd, daar overstappen om vervolgens met de bus naar de dijk te gaan, dan de veerdienst naar Ameland, en daarna: dat zien we wel als we er zijn. Om precies half negen komt de bus en alles blijkt te kloppen zoals bij de VVV van Dokkum verteld. Om half elf zijn we, met wat overstappen en wachttijden  op Ameland en besluiten we om fietsen te huren dan kunnen we mooi het eiland rond. Met de jongste in een kinderzitje kijken we eerst bij Nes op het strand maar besluiten daarna om naar de grote vuurtoren te gaan fietsen. Onderweg picknicken we halverwege. Bij de vuurtoren rusten we even uit en gaan we al snel weer richting Nes omdat het begint te regenen. Eerst een paar druppels maar al snel begint het echt te gieten. Echte regenkleding hebben we niet bij ons, wel een paar warme vesten die we op Nes gekocht hebben maar al snel zijn we doorweekt en zo bereiken we ook in de stromende regen de veerdienst terug. Die sluit aardig aan op ons schema want we hoeven nauwelijks te wachten. Als we rond 18.00 uur weer op de boot zijn, zijn droge kleren meer dan welkom en ’s avonds kruipen we moe maar voldaan in bed: we hebben toch dik 22 km gefietst.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.