Donderdag 5 Augustus 2010, Vaarvakantie dag 20

Weer: ZW2-3, zwaar bewolkt maar nauwelijks regen.

Motoruren: 2797 – 2803,2: 6,2 uur

Gevaren: 52,3 km, 8 km gemiddeld

Als je de haven inzicht hebt dan gaat het ook hard: we besluiten om door te varen en te kijken of we helemaal thuis kunnen komen en dat lukt. Via Ossenzijl, Steenwijk, Giethoorn en Zwartsluis bereiken we rond 17.00 uur de thuishaven na in Giethoorn nog lekker patatjes te hebben gegeten: de brug hield toch middagsluiting. In Zwartsluis nog een grote binnenvaarder waar we op moesten wachten bij de brug. Een jachtje dacht kort erna snel de brug te kunnen pakken alleen vergat de schipper de kracht van de schroef van de binnenvaarder waardoor hij bijna tegen de muur belandde.

De vakantie zit er in ieder geval weer op. We hebben dik 315 kilometer gevaren in 20 dagen en in totaal 51 motoruren gedraaid, dus ongeveer 6 km gemiddeld. Gezien de Turfroute die we gevaren hebben is dat zeker niet slecht. De boot heeft zich uitstekend gehouden zonder pech of andere ellende. Kortom: een heerlijke vakantie gehad!

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.