Donderdag 19 Augustus 2010  – zaterdag 21 augustus: Mannenzaken

 

Weer: bewolkt maar ook zeer zonnig op vrijdag, ZW2-4

Motoruren: 2803,2 – 2812,2 : 9 uur

Gevaren: 58 km

Een paar maanden geleden beloofd en nu komt het er van: een paar dagen varen met de oudste zoon. Na het eten thuis vertrekken we om goed half acht uit de haven na water te hebben getankt. Het plan is om naar Giethoorn te gaan dus varen we het Zwarte Water af en gaan, voor het eerst, in de Streng liggen, een plas net na de monding van de Vecht. Lekker rustig liggen daar.

Na op vrijdag heerlijk uitslapen te hebben tot wel 9.00 uur ontbijten we met gebakken eieren en koffie voor mij waarna we richting Giethoorn gaan, via de Beulakersluis. Daar varen we om 12.00 precies naar binnen. We krijgen er een vlaggetje van de provincie Overijssel van de sluiswachter dat we ’s middags in ons mastje hangen. De piratenvlag halen we dan meteen weg. In Giethoorn leggen we langs de Provinciale weg aan waarna we richting het dorp lopen. Eerst komen we nog een zaak tegen die Shell Gas verkoopt en dat hebben we nog nodig: onze grote Shell gasfles was leeg en de koelkast draait momenteel op de reserve fles. In Giethoorn gaan we eerst lekkere patatjes halen en lopen dan naar de oude aarde: een stenenmuseum waar onze oudste gek van is. Op de terugweg halen we nog wat heel kouds waarna we richting de Beulakerwijde varen om bij de Walengracht te kijken naar een ligplekje. Daar aangekomen zien we dat de vrije ligplaatsen aan stuurboord niet meer beschikbaar zijn: er staat een verbodsbord bij. Jammer. De grotere ligplek aan bakboord is wel beschikbaar maar je kunt er niet meer aan land: alles is flink begroeid. Omdat we dat wel willen besluiten we door te varen en leggen uiteindelijk aan na Geertien in Muggenbeet. Snel borrelen en dan de BBQ aan! Daarna een ijsje bij Geertien.nl  en het is al weer donker! Op zaterdag ouderwets uitgeslapen en daarna weer langzaamaan terug. Via het Giethoornse meer en de Ronduite naar de Arembergergracht. De wind op de Beulakerwiede valt overigens mee. Omdat we net over twaalven in de Arembergergracht belanden lunchen we daar eerst en door de regen en de daardoor natte boot kan ik mooi weer eens alle spinnenpoep weghalen. Nadeel van het botenhuis waar we in liggen is die spinnenpoep en stof. Want het lijkt wel of er dit jaar een plaag is: echt overal kom ik spinnen tegen. Ieder hoekje, kiertje en gaatje is gekraakt door spinnen. Gelukkig is het met wat water nog wel te verwijderen, zeker omdat ik de boot in de was heb gezet en alles dus wat gladder is. Om 13.30 varen we door het kleine sluisje in Zwartsluis en rond 15.00 uur zijn we weer terug. Op het zwarte water laat ik de motor een half uurtje flink draaien op 2100 toeren: blaast die meteen weer een keer schoon. We blijven een tijdje achter een Motorspits hangen, een vrachtschip van 38 meter. Een klein type vrachtschip dat je niet vaak rondom Zwolle ziet omdat ze meestal op Belgie en Frankrijk varen. Wat wel opvalt is dat de voltmeter van de serviceaccu wat heen en weer schommelt tijdens het varen. Spanningsregelaar? Toch maar eens na gaan meten binnenkort. Kortom: een geslaagd mannenweekend met de oudste zoon!

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.