24 en 25 Augustus 2010 ROEST

In 2006 / 2007 is de Pok-Pok van boven geschilderd in een 2 componenten systeem. Toch heeft zich de laatste tijd roest geopenbaard. Deels door beschadigingen (wat wil je met al die kinderen) en deels vanaf de ramen en de overgang kajuit – dek. Juist op die plekken is blijkbaar de perago minder goed bezig geweest……. Op verschillende plekken kom ik het tegen. Roest hou ik niet zo van dus ga ik vandaag de zaak compleet kaalhalen en daarna in de owatrol  zetten, dat zet een goede laag tegen roestvorming op. Komende dagen de zaak opnieuw opbouwen en weer af te lakken. Roest weg, Owatrol erop.

25 Augustus 2010: Roest weg

Nu de roest weg is en in de Owatrol staat, zet ik de eerste laat Nelfapox erop, een 2 componenten primer die ik voor de hele boot heb gebruikt. Ik plak eerst de kleine plekjes af zodat er geen vlekken komen.  En dan tot slot nog een horrorfoto genomen.

 

Zo ziet het hout aan de zijkant van de stuurhut er uit, net onder de ramen. Deze hebben in het verleden gelekt, net als de dakrails. Komende winter ga ik dit hout er uit slopen en vervangen. Weer zo’n project!

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.