8 september 2010: houtrot

Eindelijk weer een klusavond na de hectiek van mijn werk zo kort na de vakantie. Mijn voornemen was trouwens om de Pok-Pok aan het eind van mijn vakantie nog op de helling te krijgen om af te spuiten maar dat is helaas niet gelukt. Eigenlijk was de planning om vanavond de plekjes buiten te plamuren maar de schemering zet vroeg in dus besluit ik om binnen aan de gang te gaan. Ook daar ligt genoeg werk. Ik begin met het weghalen van het hout in de stuurhut. Doordat het flinke rotte plekken heeft is weghalen zo gebeurd maar er zijn ook een paar taaiere plekken die wat meer aandacht krijgen voordat ze kaal zijn. Ik verwacht toch wel wat roest aan te treffen maar dat valt gelukkig reuze mee. Het is wel flink smerig allemaal maar vooralsnog zie ik weinig echte roest. Komende weken ga ik verder met slopen waarna ik alles in een keer in de primer kan zetten. De luiken / kastjes bovenop het dakje van de kajuit ga ik ook vervangen. ik hoop dat ik ze er als geheel uit kan krijgen: dan heb ik een mooie mal voor het vervangen! Ook weet ik nu waar de moerdopjes aan de buitenkant van de stuurhut voor dienen: als ik het hout aan de binnenzijde heb verwijderd zie ik dat er waarschijnlijk de wegklapbare stoelen hebben gezeten.

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.