16 Augustus 2012: zomervakantie dag 19

Keersluis – Echtenerbrug.

 

Weer: ZO3, veel zon

 

Motoruren: 2923,45 – 2929,20: 5,8 uur

Gevaren: 41,8 km, 7,7 gemiddeld

Vandaag is het tijd om wat af te zakken richting Overijssel. Het nieuwe ribje zet ik met 2 lijnen kruislings kort achterop de Pok-Pok, waarbij ik er voor zorg dat de bovenkant van het ribje de achterkant van het optimistje niet niet raakt.  om 09.30 varen we richting het zuiden. Via de Kaai waar het vol ligt gaan we richting het Koevordenmeer: zo omzeilen we mooi de sluitingstijden van de Scharsterbrug. Op het Tjeukermeer is de IFKS aan de gang en op de beide eilandjes ligt et vijf dik vol met platbodems. We varen dus maar door en leggen na de brug in Echtenerbrug aan bakboordzijde op de langswal aan. Pal aan lagwerwal maar ach. In de middag sluit ik de externe tank aan en de tank die in de Pok-Pok zit sluit ik af. Een 10 liter externe tank vaart toch wat handiger….

 

In de avond nog een flink onweer (alweer) gelukkig zijn onze vaarvrienden die even koffie kwamen drinken dan al weer thuis.

Aansluiten externe tank: even wat brandstofleidingen omleggen.
Waakhond

 

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.