Juni 2013: project betimmering stuurhut

Nadeel van druk zijn op het werk is dat er weinig tijd overblijft om te klussen. Maar vandaag aan het volgende project kunnen werken: betimmeren stuurhut. Het kruk dat ik heb geplakt op de wanden bevalt mij niet zo. Ik ga dan ook een geraamte van steunhoutjes plakken op de wanden, waarbij ik de kurk als isolatie zoveel mogelijk laat zitten. Daaroverheen monteer ik dan hout dat ik wit schilder: ziet er mooier uit.

Vandaag hout gekocht en gestart met geraamtes plakken:

 

Komende weken plak ik iedere keer weer wat houtjes. Ook teken ik het hout af dat ik eroverheen ga monteren. Dat is een vrij lastig verhaal want niets is recht in een boot en ik heb er niet zo’n routine in….

 

Uiteindelijk kan ik eind juni de platen er op zetten en aansluitend schilderen, zodat we net voor de start van de vaarvakantie tegen de nieuwe betimmering aan kunnen kijken:

Ook de bank op de kajuit is inmiddels gemonteerd en voorzien van een laagje bootlak.

      

Om de trap naar de kajuit wat beter vast te zetten monteer ik een paar hoekjes van hout:

 

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.