28 juli 2013: zomervakantie dag 13

Workum – Bolsward

Weer: ZW5, 20 graden

Motoruren: 2996,4 – 2998,30: 1,9 uur

Gevaren: 11,2 km, 7,2 gemiddeld.

 

Alweer richting een dorp (of is het stad…). Bolsward is het doel voor vandaag, nadat we 150 liter water en een kleine 50 liter diesel hebben getankt. We komen in Bolsward pal in de ingang naar de stadsgracht te liggen bij een plekje aan de kade. Heel mooi. BBQ is er helaas niet bij maar we liggen mooi en Bolsward is eigenlijk best een mooi plaatsje:

We helpen in de middag nog een huurboot van Leboat aan te leggen. Aan boord een paar Engelsen die niet helemaal begrijpen hoe het moet en netjes om hulp vragen. Ik help graag, al is het om schade aan de Pok-Pok te voorkomen. De boten hebben vast gemonteerde dikke stootranden en stootwillen die je niet eens kunt verwijderen. De motoren en boeg- en hekschroeven hebben weinig vermogen gelukkig maar de lijnen vind ik gewoon goedkoop: polyester en dun. Ik geef ze wat tips voor het aanleggen die ze dankbaar uitproberen zodat de boot na tien minuten mooi vastgemaakt is.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.