6 – 8 September 2013: mannenweekend

Rondje Weerribben:

Weer: vies: regen ZW3-4 maar avond best aardig

Motoruren: 3023 – 3030,5: 6,5

Gevaren: 53 km, 7,7 gemiddeld

 

Vrijdagavond na het werk pakken jongste zoon en ik de spullen in voor een weekendje met zijn tweeën.  In de schemering verversen we de watertank nog even om daarna in de schemering richting Wolvenbos of Streng te varen. Het Wolvenbos ligt al vol zien we en bij de Streng is het zoeken geblazen want inmiddels al volledig donker. Leve de digitale waterkaart waar je kunt zien waar je zelf vaart. Ook onze sterke schijnwerper helpt. We kunnen de ingang van de Streng nauwelijks vinden. Gelukkig is er aan de oever nog plek en met wat heel voorzichtig varen en de jongste op de uitkijk leggen we de boot tegen de kant met achter een anker bij. Na de nodige chips slapen we relatief laat, zodat we zaterdagmorgen lekker uit kunnen slapen. Na een uitgebreid ontbijt met eieren en spek varen we door de Aremberger sluis richting de Walengracht. Helaas is het behoorlijk slecht weer onderweg……

Einde van de middag varen we met het ribje door Dwarsgracht. Prachtige slootjes, bijna schilderij waardig. Ook de ondergaande zon laat zich prachtig zien:

 

We maken samen een heerlijk uitgebreid avondmaal en slapen zondagmorgen nog wat uit. Daarna laat ik het Ribje vast leeglopen nadat we het hebben schoongemaakt. De buitenboordbrommer leg ik binnen neer. Beiden zijn dit seizoen niet meer nodig want ik gok dat dit de laatste vaartocht van 2013 zal zijn.

 

Oh ja: ook kijken we naar de kluis. de kluis? Ja wij hebben in een van de kastjes achter een luik een aan de boot vastgelaste kluis. Bij aankoop bleek de sleutel te ontbreken dus we hebben geen idee of er nog wat inzit. Blijft lekker mysterieus, temeer omdat je hem er niet uit kunt halen: hij is vastgelast en om nou de betimmering helemaal weg te halen………

 

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.