19 April 2014: nieuwe accu’s

Vandaag een herniaklus: de accu’s er uit. Nu zijn accu’s uit een auto al zwaar: accu’s uit een boot, zeker als ze 120 AH zijn wegen wel wat. Ze moeten uit het luik onder de stuurhut worden gehaald en da’s een flinke (hernia) tilklus.

Uiteindelijk lukt het en rijd ik naar Centurion in Zwolle waar ze me van goed advies voorzien. Ik laat de oude accu’s achter en met een zwaarbeladen 2CV, want gevuld met 2 120 AH tractie accu’s rijd ik naar de haven en installeer ze weer:

 

Voorlopig kunnen we dus weer door! Spanning genoeg!

Omdat ik de motor toch al laat draaien om de accu’s te testen ververs ik ook de olie, het oliefilter en het brandstoffilter. De impeller kan nog wel even: die is vorig jaar nog gedaan.

Motoruren: 3036,3 – 3036,5: half uurtje

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.