29 mei 2014: hemelvaart dag 1

Haven – Walengracht

 

Weer: herfst, 14 graden

Motoruren: 3061,3 – 3065,1: 4,2 uur

Gevaren: 29,8 km, 8,5 gemiddeld

 

Via het Zwartewater gaan we richting Zwartsluis. Waar de Overijsselse vecht in de het Zwartewater uitmondt gaan we opeens een stuk sneller: door de overvloeidge regenval in Duitsland is de Vecht bijna een wildwaterbaan : waar we normaal 8 tot 9 km per uur varen, lopen we nu opeens dik 13,5 km bij hetzelfde toerental zodra we de Vechtmonding zijn gepasseerd. Lekker snel dus. Bij Zwartsluis gaat het al weer een stuk minder snel. Via de Beukersluis varen we door naar giethoorn waar we uiteindelijk de Beulaker oversteken. Helaas gaan we de Driewegsluis niet halen want we zijn wat laat vertrokken. We blijven dus maar bij de Walengracht. De hond vind dat prima want er zijn nog twee honden en ook die mogen lekker loslopen. Verder geen andere boten dus de honden kunnen zonder overlast lekker rondrausen.

 

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.