6, 7 en 8 mei 2015: meivakantie dag 3, 4 en 5

Driewegsluis Marchjepolle

Weer: ZW4-7, wolken en later meer zon

Motoruren: 3083 – 3085: 2 uur

Gevaren: 13 km, 8km gemiddeld

 

Vandaag is de wind gaan liggen en gaan we richting Marchjepolle. Onderweg halen we bij Echtenerbrug boodschappen, water en een nieuwe kraan. Een kraan? Ja: de oude is stuk want die lekt nogal. Een gewone keukenkraan wordt het met een draaibare uitloop. Ook keramische schijven zodat we geen leertjes meer hoeven te vervangen. Ik zet hem in de thuishaven er wel op: hij past nu niet helemaal.

Plek zat op Marchjepolle: het weer is nog steeds erg slecht. We helpen nog een paar verdwaalde zeilers in een oude Grundel: de uitlaatslang is totaal verbrand en ze pogen hem met duct tape te repareren. Ik leg uit dat de koeling waarschijnlijk niet meer functioneert waardoor ze de hele motor ruïneren als ze doorvaren. Ze nemen het advies gelukkig ter harte en zeilen richting Echtenerbrug, tussen de onweersbui door.

Op Marchjepolle genieten we gewoon weer: lekker zeilen met de zeeschouw van onze vaarvrienden. Fikkie stoken, de honden kunnen spelen: kortom: lekker.

 

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.