24 en 25 juli 2015: zomervakantie dag 7 en 8

Modderige bol – Raamsloot Alde Faenen

 

Weer: 27e: O3, bewolkt en zon. 28e: zomerstorm: NW7-8 en heel veel regen

Motoruren: 3109,2 – 3110,3: 1,1

Gevaren: 7,7 km 7,2 gemiddeld

 

ZOMERSTORM. Dat is de voorspelling voor de 28e. Er komt een hele dikke depressie aan en dus besluiten onze vaarvrienden om hun thuishaven op te zoeken. Wij gaan een beschut plekje in de Alde Faenen opzoeken. Eerst tanken we nog in Earnewoude en doen we boodschappen. Daarna gaan we kijken of er nog plek is bij ons favoriete slootje in de Alde Faenen. Gezien de weersvoorspelling is het akelig rustig op het water en dus ook genoeg plek om aan te leggen.

 

Stilte voor de storm
Stilte voor de storm
Beschut in de Raamsloot

 

Mooie Friese meerpaal

 

Raamsloot

de 25e juli zwemmen we nog tot zeker 14.00 uur op het meer en vermaken ons. Buienradar geeft al wel een mooi roodgekleurd regengebied aan dat onze kant op komt en rond 15.00 uur hebben we de storm te pakken. Tussen 14.00 een 15.00 uur is het akelig stil: vrijwel niemand op het water maar ook de natuur is heel erg stil Echt stilte voor de storm.

De storm barst ook echt los: heel veel wind en regen die horizontaal tegen de ramen aanzwiept. De wind komt uit de raamsloot zelf en hoewel die sloot maar een kleine twintig meter breed is en erg beschut ligt komt het echt aangolven vanuit de sloot. Ook hele eilandjes rietpollen komen voorbij. Later horen we dat er best veel schade is door omgevallen bomen en dakpannen etc. Waar wij liggen valt het allemaal erg mee. We zijn ook bewust beschut gaan liggen, ook buiten het bereik van eventueel omvallende bomen 😉

Oeps: een barometer met een erg lage stand!
Heel veel regen die horizontaal tegen de ramen knalt
Heel veel regen die horizontaal tegen de ramen knalt
In de relaxstand

 

We overleven de storm dus en ’s avonds is het al weer een stuk beter, hoewel buiten zitten er nog niet ibj is. de BBQ blijft dan ook binnen.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.