18 juni 2016: Scoutingweekend dag 1

Haven – Geertien – Walengracht

Motoruren: 3160,15 – 3166

Weer: Regen, NW3-5 15 graden en ’s avonds koud

 

Rise en Shine: vandaag varen we al om 08.15 weg. Daarvoor hebben we al de boot volgepakt met spullen voor een scoutingweekend met de Explorers van de IJsselgroep waar ik zo nu en dan nog wat voor doe.

Om 08.15 tuffen we de haven uit richting Geertien waar de Explorers heen worden gebracht. Daar komen ook de kano’s heen waar de explorers in gaan varen. De Pok-Pok is leidingboot annex volgboot.

 

Als we op het Zwarte Water zitten ben ik wat aan het klussen en terwijl een staflid van de Explorers lekker vaart. als ik langsloop en uit routine de oliedruk en temperatuur bekijk schrik ik: we zijn nog maar een drie kwartier aan het varen maar de  meter wijst bijna 8- graden aan. Dat heeftie normaal nooit denk ik. Ik check direct bij de motor of ik lekkages rondom de koeling zie en later op de dag check ik de impellerpomp maar alles lijkt normaal. Ook het expansievaatje is niet voller of leger dan normaal. We varen wat langzamer qua toeren en dan blijft de temperatuur gelukkig nog wel beneden de 80 graden. Helemaal lekker zit hem me niet overigens. Maar dat is beschreven in een ander berichtje 😉

 

Wat een kano’s bij Geertien
Koken op de steiger
Er kunnen veel Explorers in een Doerak 😉

 

We overnachten met de Explorers in de Walengracht op het eilandje: waar tentjes worden opgezet. Het is ronduit slecht weer helaas: het komt zelfs met bakken uit de lucht. Gelukkig passen er veel Explorers in de kajuit….

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.