19 juni 2016: Scoutingweekend dag 2

Walengracht – Giethoorn – Thuishaven

weer: NW3, regen

Motoruren: 3166 – 3170,15: 4,15 uur

Gevaren: 25km, 7,6 gemiddeld

 

Vandaag deel 2 van het Scoutingweekend. De Explorers varen door de slootjes rondom de Beulaker naar Giethoorn waar wij met de Pok-Pok aanleggen. Na een spel in Giethoorn worden de Explorers weer opgehaald en gaan de kano’s op de trailer waarna ik met de oudste zoon naar huis vaar. Helaas moeten we omvaren: de Beukersluis kunnen we wel pakken maar de keersluis bij Zwartsluis in het Meppelerdiep wordt juist vandaag nieuw geplaatst en de doorvaart is daardoor gestremd dus moeten we via de Arembergersluis. Daar moeten we dus vanwege de te verwachten drukte bijna een uur wachten. We varen door de temperatuurstijging in het koelwater rustig aan: zo rond de 1.500 toeren slechts. Bij de Sluis valt weer op dat er wat diesel of olie mee uit het koelwater komt. Niet heel veel maar genoeg om te zien. 

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.