12 juli 2016: laatste tochtje met de Indenor

Haven: Bonsink Zwartsluis

Weer: stemmige regen voor zo’n laatste tochtje

Motoruren: 3170,4 – 3172,3

 

 

En dan is het zover: de laatste, echt allerlaatste toeren voor de Indenor in de Pok-Pok.  Bonsink belt of de Pok-Pok niet eerder kan komen door wat wijzigingen in hun eigen planning. Dat kan voorwaar en in plaats van te klussen op dinsdagavond varen de oudste zoon en ik het allerlaatste tochtje van de haven naar Zwartsluis. Om 19.00 varen we weg, in de regen en terwijl zoonlief achter het roer zit poog ik het dek en kajuitdak wat schoon te spoelen. dat hoeft niet want al snel hoost het, wat zeg ik het komt met bakken uit de hemel vallen: als je buiten staat ben je in no time helemaal doorweekt merk ik. Met de ruitenwissers op volle kracht varen we dus naar Zwartsluis. Gelukkig is het droog en al snel na de nieuwe keersluis en brug zijn we bij de werf waar de hermotorisatie gaat plaatsvinden. We leggen aan en na overleg verleggen we de Pok-Pok nog wat.

20160625_123644

Onderweg valt mij op dat de motor toch wel erg veel rookt. Is dat iets van laatste tijd of is me dat gewoon nooit zo opgevallen…..? En de temperatuur loopt weer op tot boven de 80 graden. In ieder geval heeft de Indenor zijn werk meer dan goed gedaan. Op een losse stekker en een kapotte spanningsregelaar na hebben we er eigenlijk altijd probleemloos mee gevaren. Ik hoop dat de nieuwe Vetus dat ook gaat doen!

 

Een laatste keer het typische Indenor geluid:

 

 

Vorige vaarpagina Volgende Vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.