Woensdag 20 juli 2016: laatste loodjes 

Zo. De voorlopig laatste dag klussen in Zwartsluis aan de motor. Vandaag tijd om de beluchter te plaatsen. Deze is nodig om hevelen te voorkomen in het koelwater.  En water in de cilinders,  dat wil je niet. Het mooiste  is een beluchter zonder klep. Maar dan heb je als nadeel dat je een continu controlestraaltje hebt en dat kan niet op de plek bij de stuurstand. Dus wordt het er een met een klep.  Ook plaats ik het -schoongemaakte- expansievat terug.

Dan is het ook tijd om het schakelpaneel weer aan te sluiten. Ik bevestig de nieuwe kabelogen aan accu en hoofdschakelaar en aansluitend test ik een en ander. Alleen de luchthoorn wil niet. Blijk ik toch wat teveel te hebben weggehaald. Een van de schakelrelais blijkt die van de luchthoorn te zijn. Ik google even naar een aansluitschema en sluit hem aan. Alles werkt nu!

De motor test ik ook nog even en de beluchter en expansievat werken naar behoren.

 

Vorige kluspagina  Volgende kluspagina

Oh ja: eerste vaartochtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.