Donderdag 21 juli 2016: eerste tochtje nieuwe motor

De eerste echte vaartocht.
Start 1,5 uur,  einde 3,0 uur,

Samen met oudste zoon breng ik in de avond de Pok-Pok van Zwartsluis terug naar de thuishaven. En onderweg alles testen: veel toeren,  weinig toeren, rondje om de as,  snel achteruitslaan etc. Alles werkt. De temperatuur blijft rond 80-82 graden en de bilge blijft droog. Geen lekkages.

Ik blijf rond de 1.900 toeren varen en loop dan 10 – 10,5 km per uur. Dat is sneller dan de snelheid van de oude Indenor die ik meestal rond de 1.700 toeren had lopen.

De zwanenhals ga ik nog vast zetten: die beweegt nogal maar verder: heeeerlijk zo’n nieuwe motor. Ik Geniet. met Hoofdletters!

 

Vorige vaarpagina  Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.