27 juli 2016 Vetkoorden 

Tijd voor een laatste klusje aan de aandrijving: vetkoorden vervangen. Met een haaknaald poog ik de vetkoorden eruit te halen maar ze zitten vast en ver weg.  Dus ik schroef er een schroefje in en haal die er met een tangetje en dat werkt. Er zitten vier lagen in en drie krijg ik er uit.

 

De vierde laat ik zitten en ik zet er twee nieuwe voor in de plaats. Aansluitend laat ik de motor een kwartiertje in zijn werk lopen. Daarna draai ik de bouten weer wat  aan. Er komt wat vet uit lopen maar ik voel geen warmte meer op de schroefas. Klus geklaard!!!

.

 

Update eind augustus: tussendoor de boel nog een keer aangedraaid omdat er wel wat water uitlekte. Ook wat meer vet verbruikt tijdens de eerste vijftig vaaruren. Als dat zo blijft plaats ik een extra vetkoord. De temperatuur van de schroefas blijft gelukkig wel lager nu.

 

Vorige kluspagina  Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.