28 Juli 2016: Bucketlist

De Streng via de IJssel naar Zwolle

Weer: ZW2, heel veel regen en onweer

Motoruren: 4,1 – 12,3: 8 uur 15 minuten

Gevaren: 69,7 km, 8,6 Gemiddeld

Vanochtend redelijk vroeg op om een van de dingen van mijn ‘bucketlist’ af te werken: via de IJssel naar Zwolle en ook naar de electriciteitscentrale te varen. Omdat de motor nu vervangen is durf ik het eigenlijk wel aan en nu de eerste uren probleemloos zijn verlopen en de weersvoorspelling op regen staat gaan we het maar eens doen.

Dus rond 09.30 vaar ik, met de jongens nog in  diepe rust het Zwarte Water af om via Zwartsluis en het Zwarte Meer naar de IJsselkop te varen  en daar richting Kampen te koeren om daarna in Zwolle aan te komen. Daar varen we richting de oude centrale Harculo waar we vanaf de dijk worden gefotografeerd.

Kampen
IJsselbrug bij Kampen
Skyline Zwolle in zicht
Nieuwe spoorbrug bij Zwolle
IJsselbrug Zwolle – Hattem
Centrale Harculo
Harculo van dichtbij
Waar zullen we heengaan?
Spooldersluis Zwolle
Heeeel veeeeel regen onderweg
Zwarte meer
Het stroomt een beetje
De Pok-Pok bij de centrale
De Pok-Pok bij de centrale
De Pok-Pok op de IJssel
Net zichtbaar tussen de zandhopen

 

De IJssel stroomt met name bij het stuk tussen Zwolle en Kampen vrij hard. Omdat we stroom tegen hebben zie ik de GPS kloksnelheid soms teruglopen naar 6 km bij 2.000 toeren waar we normaal dik 12 varen!

 

Onderweg ook alert op  beroepsvaart die hier vaak bij bochten op blauw vaart: het blauwe bord uit en dan is het de bedoeling om stuurboord stuurboord te passeren. Op het moment dat er een schip met een blauw bord ons tegemoet komt is het zo hard aan het onweren en regenen dat het maken van foto’s geen zin heeft. Via de marifoon geef ik wel door dat ik het bord begrepen heb omdat niet iedere pleziervaartschipper dit weet.

 

Bij de IJsselcentrale keren we weer om en dan gaat het opeens heel erg snel: we klokken op de GPS opeens een dubbele snelheid: 18-19 km: fijn die stroom mee!

 

Via de spooldersluis varen we het zwarte water op en zijn in no time weer bij de thuishaven. Lekkere pre vakantie gehad.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.