7 Augustus 2016: V-snaar

Wat mij meer en meer opvalt tijdens het varen in de vakantie is een vage tik. Bij bepaalde toerentallen maakt de motor een tikkend geluid. Zouden het klepjes kunnen zijn? Omdat we verwaaid in Lauwersoog liggen besluit ik op onderzoek te gaan: ik start de motor en luister goed bij verschillende toerentallen. Ik ontdek dat de tik voor op de motor zit en demonteer de afdekplaat van de V-snaar en dynamo. En dan zie ik meteen wat er loos is: de V-snaar heeft een loszittend draadje op het eind dat steeds tegen de afdekplaat tikt. Ik verwijder het ijzerdraadje door het er helemaal af te trekken. volgens mij is het wiel dat op de krukas zit en waar de V-snaar doorheen loopt voorzien van een te scherp randje. bij eerstvolgende servicebeurt maar eens weg laten halen. Ik laat de motor even test draaien en het getik is weg en de V-snaar ziet er nog goed uit. Kortom: probleem opgelost. Geen klep of iets ander ernstigs….

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Terug naar vaarvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.