6, 7 en 8 Augustus 2016: zomervakantie dag 8 – 10

Kollumeroudzijl – Kollum – Lauwersoog

Weer: ZW4, bewolkt

Motoruren: 30,1 – 32,6: 2,5 uur

gevaren: 20,4 km, 7,5 gemiddeld

 

Vandaag eerst maar eens googelen naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Daarvoor blijken we terug te moeten naar Kollum waar ze een prachtige Jumbo hebben. We leggen in de haven aan en laden flink in omdat Lauwersoog geen supermarkt (meer) heeft en we daar een dag of 2 gaan liggen.

Na de boodschappen varen we via de sluis bij Dokkumer nieuwe zijlen naar het Lauwersmeer. Het weer is prachtig dus we kunnen rustig doorvaren en besluiten om uiteindelijk in de haven van Lauwersoog aan te leggen aan de kade bij de zeedijk. We liggen er heerlijk.

Sluizen bij Lauwersmeer
kleine slootjes, lage bruggetjes
wijds uitzicht
Mooie zon
Zeehond
Strand op Schiermonnikoog
Vuurtoren van Schier
Uitzicht in natuurgebied van Schier
mooi uitzicht
Wat een woei op het strand van Schier

 

Eigenlijk hadden we met de eigen boot naar de haven van Schier willen varen maar de weersvoorspellingen zijn niet goed genoeg dus pakken we toch maar de boot van Wagenborg. We waaien een lekker dagje uit op Schier met gehuurde fietsen en vermaken ons, ondanks de vele wind toch wel.

Eenmaal weer terug in Lauwersoog besluiten we de dag erna weer richting het zuiden te gaan met de stad Groningen als doel. ’s Ochtends word ik wakker en hoor flink wat geklotst: golven tegen de boeg aan! De wind blijkt behoorlijk aangewakkerd en ook het appje op de telefoon geeft veel wind aan. Ik besluit dus eerst maar eens te gaan kijken bij het Lauwersmeer hoe de wind is. Zo dus:

Daar hebben we met de Pok-Pok geen zin in: als we gaan varen krijgen we erg veel golfslag van voren en ook een hele tijd van opzij wat zal leiden tot een ‘bumpy ride’. De keus is dus snel gemaakt om een dag langer te blijven. Dan maar extra douchen, extra een keer vis eten en een extra mooie wandeling op de zeedijk te maken. Ook heeft de haven gratis wifi dus dat is ook niet heel vervelend.

De dag erna maar eens kijken of we wel weg kunnen komen.

Tijdens het liggen in Lauwersmeer klus ik ook aan de motor: Vsnaar

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.