9, 10 en 11 Augustus 2016: zomervakantie dag 11, 12 en 13

Lauwersoog – Groningen

Weer: zucht W4-6 en heel veel regen ;-(

Motoruren: 32,6-38,55,9 uur

Gevaren: 49,6 km, 8,7 gemiddeld

 

Vanuit Lauwersoog hebben we het idee om naar Groningen stad te gaan. Gisteren heeft de wind ons een dag verwaaid laten liggen maar vandaag zouden we toch wel graag weg willen. de Windfinder app op de telefoon en alle andere weersvoorspellers geven aan dat de wind ook vandaag fors zal zijn maar: bij het krieken van de dag rond 6 uur zal de wind een dipje vertonen. Daar maken wij behendig gebruik van en heeel vroeg maken we los en met de zon net aan de horizon varen we uit met de gedachte: zijn de golven te hoog dan keren we weer om. Het valt erg mee: we varen eerst flink naar het westen en gaan net onder de dijk door naar het zuiden. De golfslag valt heel erg mee.

zonsopkomst bij Lauwersmeer

 

Zoutkamp

 

Zoutkamp

Brug in van Starkenborgkanaal

 

We varen via Zoutkamp waar we bij Electra de sluis doorgaan richting Kommerzijlsterrijt. zo komen we net voor Zuidhorn het van Starkenborgkanaal op dat bekend staat als saai. Rond middaguur zijn we al bij Groningen en bij de Gerrit Krolbrug. Volgens de kaart zouden we er onderdoor moeten kunnen maar: uiteindelijk lukt dat net niet. We roepen de burgwachter toch maar aan via de Marifoon en komen zo bij de Oostersluis aan. die wordt vlot bediend waarna we stuurboord uitvaren richting de Oosterhaven. We hebben de havenmeester(es) al aan de lijn gehad die aangeeft: plek zat. En dat is inderdaad zo. We liggen heerlijk een paar dagen in het centrum van Groningen waar we winkelen., uit eten gaan en zelfs de media markt kunnen bezoeken. Ondanks het slechte weer maar wat site seeiing:

Uitzicht vanaf de Martinitoren
Klokken Martinitoren
Liggen in de Oosterhaven

Vanwege de verjaardag van de jongste gaan we lekker uit eten en naar de bioscoop.

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.