12 Augustus 2016: zomervakantie dag 14

Oosterhaven Groningen – Saiterpetten

Weer: W4, miezer vrijwel de hele dag, het blijft dus slecht vakantieweer

Motoruren: 38,5-45,3 6,8

Gevaren: 55,3 km, 8,2 gemiddeld.

 

Na een stad is het weer tijd om wat landelijks te zien als je wakker wordt. We gaan Groningen dus verlaten. bij het starten van de motor hoor ik een terugkerende tik. Huh? alweer? Nee hoor. Het gas blijkt op. En dat in Groningen 😉 de Motor maar weer uit en eerst een eindje gelopen met een lege gasfles naar de dichtstbijzijnde gasleverancier…..

Vandaag een saai eind varen: eerst de Oosterslsuis door en daarna het van Starkenbrogkanaaal of, de sluis bij Gaarkeuken door en via het Bergumermeer en het Prinses Margrietkanaal komen we uiteindelijk bij Warten uit waar we het welletjes vinden en een ligplaatsje vinden in de Saiterpetten. We hebben wel flink kilometers gemaakt.

 

Sluis gaarkeuken

 

klein slootje Nauwe Saiter.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.