13 september 2016 Endoscoop deel 1 en schilderen

Omdat de tank waarschijnlijk vervuild is en ik benieuwd ben hoe erg heb ik een endoscoopje besteld via China. Zo kan ik via de tankopening kijken hoe de tank er van binnen uit ziet. Een inspectieluik is er namelijk niet. De endoscoop valt in de categorie: niet duur dus je kunt je er geen buil aan vallen……

20160913_222649

Wel dus, want het ding werkt voor geen meter helaas. De leverancier terug gemaild en al snel mijn geld geld teruggekregen gelukkig. Ik kan dus nog niet kijken hoe de tank er van binnen uitziet helaas. Want ik ga eerst een nieuwe bestellen.

 

Voor de tank heb ik overigens verschillende ideeën:

 1. Tank leegmaken, gat er in zagen en een inspectieluik maken. Tank vervolgens goed schoonmaken en weer vullen.
 2. Tank leegmaken, bovenkant er af zagen en de tank als fundatie / versteviging gebruiken voor een nieuwe die ik in de oude plaats.

 

Voordeel van 1 is dat dit niet al te duur hoeft te worden. Nadeel is dat ik een grote tank blijf houden en diesel nu eenmaal bederfelijk is…

Voordeel van 2 is een kleinere tank, nadeel is: waarschijnlijk meer werk en meer kosten. Wel heb ik dan een kleinere tank dus minder bederfelijke diesel.

Iemand tips? Ik hoor het graag!

 

Verder vanavond de nieuw aangebrachte betimmering in de achterkajuit in de grondverf gezet. De betimmering in de stuurhut heb ik in de watergedragen verf gezet. Die houdt zich toch niet zo mooi dus ga ik weer voor de gewone verf. De stuurhut ga ik later ook bijschilderen.

20160913_222636

 

Vorige kluspagina volgende kluspagina

2 reacties op 13 september 2016 Endoscoop deel 1 en schilderen

 1. Goedemiddag Coen,

  Ik zit met het zelfde “tankprobleem” ben benieuwd of je een andere endoscoop hebt gekocht en wat je gezien hebt in je tank. Geen idee hoe mijn tank er van binnen uit ziet. Ik heb wel een ander brandstoffilter geplaatst met een waterafscheider. Zo’n Delphi 296 Dieselfilter. Ik heb daar tot op heden nog nooit water of vuil in gezien.

  Groeten,
  Frits

  1. Beste Frits, inmiddels heb ik deel 2 op de site gezet. Dat wordt tank schoonmaken. Als jij ook een Doerak hebt denk ik dat jij hetzelfde tegemoet gaat……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.