1 november 2016: Endoscoop deel 2

Na het debacle met het eerste endoscoopje dat helaas niet werkte toch nog een nieuwe poging gewaagd. Deze endoscoop doet het wel na wat uitproberen thuis dus snel aan de gang op de Pok-Pok. Dus tankdop eraf en endoscoop laten zakken. Hij schuift netjes naar binnen tot hij vastzit op wat een richteltje lijkt. Weer omhoog en weer terug in de tankopening. Weer vast op de richel. Dus dan maar heen en weer bewegen en hopen dat de endoscoop langs het richeltje komt. Natuurlijk heeft zo’n endoscoop geen super beeld maar ik zie in ieder geval wel dat ik op een ijzeren lasnaad zit en dat er zo her en der wat oppervlakkige roest zichtbaar is. Na een kwartiertje proberen geef ik het op. Dan maar eens kijken of het via een andere ‘ingang’ kan. Ik haal de vloerplaten in de stuurhut er uit en kijk of het via niveauslang kan: de slang die aangeeft hoe vol de tank nog is. Nee dus….

 

Dan maar eens kijken hoe de vuldop op de tank is aangesloten. Vanaf het dek loopt een stalen buisje naar beneden. Dan een oude kunststoffen slang die naar de tank gaat waar weer een buis zit die met een bocht de tank in gaat. Wacht eens: de slang is doorzichtig dus ik zou moeten zien waar de endoscoop op vast zit. Ik voer de endoscoop weer via het dek naar beneden en zie inderdaad het ledlampje van de endoscoop in de slang. En ik zie dat hij vast komt te zitten op de aansluiting slang en tankbuis. Mhhh. Dan maar wat rigoreuzer: ik haal gewoon de kunststofslang los. Maar ja: da’s makkelijk gezegd maar moeilijk gedaan want die slang zit er al veertig jaar op en de slangklemmen zitten vast en op een moeilijk bereikbare plek. Maar na een dik half uur komt de slang los. Eindelijk. Nu kan ik de endoscoop er in steken en kijken:

Mhhhhhh. Ik  steek de endoscoop er in en zie vooral schone diesel zitten. Tot ik de bodem bereik en ook de wanden kan zien: daar word ik niet vrolijk van. Ik zie blubber en de wanden zitten ook vol met aanslag. Kortom: de tank moet leeg en open. Open om schoon te maken of te vervangen. een van de twee.

Nadeel 2 van een goedkoop endscoopje:

ik krijg het filmpje wat ik heb gemaakt niet aan de praat: kennelijk heb ik niet de juiste codec (filter om hem af t spelen).

Ik weet in ieder genoeg om mee verder te kunnen.  Foto’s en film volgen later.

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.