21 Februari 2017 pompen maar

Vandaag op de eerste klusdag in 2017 maar eens een wat uitgebreidere  klusdag. Eerst het houtwerk in de achterkajuit een laatste maal afgelakt.

Daarna maar weer eens verder met de (vervuilde) dieseltank. Ik heb een aantal 20 liter jerrycan’s gehaald en daar begin ik met een hevelpomp de diesel uit de tank in over te pompen. En zo ben ik een stief uurtje bezig. Spierpijn verzekerd. ?

Uiteindelijk heb ik zeven jerrycan’s gevuld. De tank is nog niet helemaal leeg maar ik kijk nogmaals met het endoscoopje in de tank en zie de vervuiling nog beter nu de tank bijna leeg is:

De wanden zitten vol aanslag. De bodem kan ik nog niet helemaal zien maar die zal de nodige drab bevatten. Als de  tank helemaal leeg is ga ik een gat zagen bovenin de tank voor een flexibel mangat dat ik via internet heb opgesnord.

De aansluiting van het dek naar de tank ga ik vervangen. Wellicht ook een overloop beveiliging van Vetus met een dekdop erbij. Maar eerst een  schone tank zien te krijgen.

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.