29 Maart 2017: gat in het dek deel 2

Met een nieuwe gatenzaag zaagt het toch wel beter. Met het toerental van mijn boormachine zo laag mogelijk laat ik de boor weer ‘los’ op het dek. Met boorolie erbij voorkom ik teveel hitte en zo is al snel de gatenzaag door het dek heen. Daarna toch nog wat restanten wegslijpen met de flexschijf want de oude tankbuis zat aan dek gelast en juist die lasnaad zorgt voor een opstaand randje.

Gat voor de nieuwe tankdop

Na wat schuren zet ik de kale plekken in de primer, zodat de tankdop volgende klusavond gemonteerd kan worden.

Nu we toch aan het zagen zijn maak ik meteen het gat voor de nieuwe tankvlotter in de tank.

 

En dan nog maar een keer de tank van binnen goed reinigen. Ik gebruik hier Dasty ontvetter voor en ik merk dat er toch nog best veel aanslag aan de tankwanden zit. Ook ligt er nog veel slijpsel van het slijpen / boren van het mangat en de vlotter. Voor de zekerheid neem ik volgende keer de stofzuiger mee om echt alles weg te halen.

Ik kan dankzij het mangat overal goed bij maar toch voel je wel je rug door al die onmogelijke ‘standjes’ waarin je je manoeuvreert. Gelukkig hebben we een doerak waardoor je overal goed bij kunt.

 

De ‘waterzak’ onderaan de tank maak ik ook schoon, inclusief de pijpjes waar de kogelafsluiters aan vast komen te zitten.

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.