4 april 2017: Aansluiten maar

Vandaag weer zo’n dag. Soms zit het mee en soms….

 

Omdat alle spullen voor het aansluiten nu binnen zijn kan ik eindelijk de boel aansluiten. Eerst nog even gaten boren om de tankdop en de tankgever in de tank te kunnen monteren. Eerst de tankdop…..die past niet: ik heb een 51 mm gat geboord maar dat is de binnenzijde. Dus: snel een nieuwe gatenzaagje gehaald dat net voor sluitingstijd van de DHZ winkel nog net lukt….Dan weer een flinke tijd boren want: ik kan de centreerboor niet gebruiken omdat ik al een gat heb. Met wat drukken en voetenwerk (letterlijk) kom ik er uiteindelijk doorheen. Snel de boel schoongemaakt en in de primer gezet.

Aan het eind van de avond zet ik de tankdop met flink wat Sikaflex er in. De schroefjes lukken echter nog niet zo: omdat ik alleen ben krijg ik de moertjes er niet in want de schroefjes schieten er steeds weer uit als ik de moertjes aan wil brengen. Dat moet terwijl ik zo’n beetje ondersteboven op de tank lig om de tankdop te bereiken: die zit onder het gangboord hoog boven de tank verstopt en daardoor kun je er slecht bij. Uiteindelijk laat ik de Sikaflex maar drogen en volgende keer draai ik de schroefjes wel verder aan.

Eindelijk geen buisje meer aan dek maar een verzonken dop. geen tenenstoter meer dus!

 

Stilleven met Dekdop en Sikaflex

 

Ook de afsluiters die ik heb gekocht kan ik niet aansluiten: ik heb de teflontape die om de schroefdraad moet thuis laten liggen …..;-((

 

Tankafsluiters voorgemonteerd.

 

Lukt er dan niets vanavond? Jawel: de tankoverloop die ik heb aangeschaft krijg ik uiteindelijk net passend onder het dek. Het is nogal passen en meten tussen de ontluchtingsleiding, de gebogen tankingang en de spanten door maar met veel wrikken en bochtjes maken lukt dat. Vastzetten doe ik volgende keer.

Ook de tank maak ik voor de laatste keer schoon en deze glimt nu echt.

zicht op de ‘waterzak’ waar de afsluiters zijn aangesloten. Ook hier glim glim.

 

Handig lampje dat in de tank past. Bijna romantisch………..

 

Glim Glim. De vlekjes zijn oppervlakteroest die ik nog heb weggehaald.

 

Tenslotte monteer ik de tankgever na gaatjes geboord te hebben en dit gaat wonderbaarlijk soepel in vergelijking met de rest.

Bovenzijde tankgever inclusief kabel die naar het dashboard moet

 

gemonteerde tankgever bovenzijde

 

Tankgever met vlotter onderin de tank

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.