24-27 April 2017: voorjaarsvakantie dag 2 – 5

Weer: koud, nw 3-4 aanhoudend regen maar ook wel zon. ’s nachts koelt het af naar 2-3 graden!

Start: 64,0 – 68,8 : 4,8 uur

Gevaren 39,7 km, 8,6 gemiddeld.

Sneek

Vandaag reizen we richting Sneek. We varen een mooie route via Echtenerbrug, PM kanaal, Koevordermeer, Johan Frisokanaal, Wijde Wijmerts en de Geeuw, dus via IJlst en varen zo naar de Waterpoort in Sneek waar we een plekje vinden. Gezien de weersvoorspelling blijven we daar tot na koningsdag liggen. We ontmoeten er vrienden, maken de Walrus onveilig (zeer aan te raden: lekker eten en drinken) gaan naar de film en bezoeken de kleedjesmarkt op koningsdag. Kortom: ondanks het slechte weer vermaken we ons prima. Enig minpunt: onze kachel draait overuren en we verstoken meer dan 5 liter brandstof in een paar dagen tijd! Ongekend voor de tijd van het jaar eigenlijk. Minpunt is ook dat er erg veel condens tijdens de nacht zichtbaar wordt: in de ochtend zijn de ramen, aluminium raamkozijnen en alle onbedekte staaldelen nat van condens. Ach alles went….

Kacheltijd

Wel schieten we nog een paar mooie plaatjes van de waterpoort:

 

Waterpoort bij dag
Waterpoort bij nacht

 

Kleedjesmarkt: hoofddeksel?

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.