17 – 19 mei 2017: even relaxen

Met nog een hoop uren over en een agenda die leeg is besluit ik om een paar dagen heerlijk te gaan relaxen met de boot. Heerlijk in mijn eentje…..

Weer: woensdag mooi / prachtig / warm: 26 gaden, Zuidenwindje 2-3

Donderdag: heeeel veeeel regen en Zuidenwind 2-3

Vrijdag ZZW 4-5 en bewolkt met een drupje regen.

 

Motoruren: 79,1- 86: 6,9 uur.

Gevaren:

Heen: 27,1 km, 7,5 gemiddeld

Terug: 23,1 8,4 gemiddeld

Vanaf de haven vaar ik eerst naar de Aremberger Schutsluis in Zwartsluis waar ik precies om 13.00 uur aankom. Ik kan r meteen in. Daarna via de Ronduite de Beulaker over waar ik wat spelevaar bij de westoever. Ik ontdek een paar mooie plekjes om te liggen. Helaas is er een windverwachting die meer wind voorspelt dus leg ik daar niet aan: lagerwal.

 

Ik vaar dus door naar de Walengracht waar ik aan stuurboord aan de palen ga liggen. Daar lig ik 2 dagen heerlijk alleen en ik vermaak met met wat lezen, en de romp schoonmaken.

 

Hoe mooi de Weerribben kunnen zijn bij avondlicht:

Over de romp schoonmaken: ik heb langs de (blauwe) romp nogal veel last van kalkaanslag door het varen. Een tip die ik op internet las was het schoonmaken met gewone schoonmaakazijn. Ik boen flink maar denk dat dat weinig effect heeft. Tot ik zie dat een en ander wel degelijk blinkt als het goed opgedroogd is, vooral op de plekken waar ik wat meer geboend heb. Ik ga dat dus nog een keer herhalen. Tussendoor span ik de V-snaar bij: deze was tijdens de beurt vervangen en ik kreeg de tip om deze na een tiental uren nog een keer bij te spannen.

 

Als ik vrijdag terug vaar is er een flink windje en film ik de golfjes op de Beulaker.:

 

In ieder geval lekker gevaren en uitgewaaid. Jammer van de vele regen donderdag.

 

uitzicht op de Pok-Pok in de thuishaven. Let op de spiegel: bakboordzijde is schoon.Dank aan de schoonmaakazijn.

 

Arembergergracht

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina