Maandag 30 April 2018: servicebeurt en einde winterslaap

Zo. Vandaag gaat de Pok-Pok eindelijk uit haar winterslaap. Omdat we vandaag gaan varen eerst nog even het noodzakelijke onderhoud: ik vervang alle brandstoffilters, drie in totaal: een groffilter, een brandstoffilter en een fijnfilter in de opvoerpomp.

 

 

eerst het groffilter (CAV) vlak bij de tank: dat is het meeste werk en ook het meest smerig omdat er een kijkglas bij zit. De rubber ringen vervang ik ook. Ik heb een klein bakje dat precies onder het filterhuis past: scheelt een hoop geknoei.

Daarna het brandstoffilter op de motor: die zit aardig vast helaas en pas nadat ik er een schroevendraaier doorheen steek komt deze los. Tenslotte het fijnfilter in de opvoerpomp. Het grote voordeel van de motor is dat deze bij starten zelf ontlucht. Dat scheelt een hele hoop werk. Moet je alleen wel de brandstofkraan op de tank open zetten, zo ontdek ik.

 

De olie vervang ik nu nog niet. Eerst een dagje varen.

 

 

vorige kluspagina volgende kluspagina