Voorjaarsvakantie 2018 dag 3: woensdag 2 mei 2018

Driewegsluis- Echtenerbrug – Scharsterrijn en uiteindelijk Marchjepolle

weer: eindelijk zon, ZW4

Motoruren: 101,6 – 104,6: 3 uur

Gevaren: 21 km, 8 km gemiddeld

Vandaag naar het Tjeukermeer naar ons favoriete eilandje. We stoppen bij Echtenerbrug voor boodschappen en water. Diesel hebben we nog genoeg.

Op het Tjeukermeer ontmoeten we vrienden met hun zeeschouw en zij maken water zo vernemen we via de marifoon. We wilden net foto’s gaan maken en zagen plots de zeilen naar beneden gaan. Wat blijkt: een van de afsluiters is bevroren geweest en heeft een scheurtje. Er loopt niet heel veel water maar toch genoeg om je zorgen te maken. Zij gaan dus weer retour haven om de afsluiter te laten vervangen nadat we e.e.a. met sikaflex provisorisch maar afdoende hebben gedicht. In de avond gaat de BBQ aan en met een biertje erbij vermaken we ons uitstekend. En de hond? Die kan weer zwemmen…!

Vorige pagina Volgende pagina