Voorjaarsvakantie 2018 dag 5: vrijdag 4 mei

Haven Oosterzee – thuishaven

weer: zon, zon, zon en een enkel wolkje

Motoruren: 104,9 – 112,5: 8 uur

Gevaren: uiteindelijk 61,1 km, 7 gemiddeld, inclusief oponthoud

Vandaag op naar de thuishaven. Via de Driewegsluis, Ossenzijl richting Steenwijk. Wij noemen dat de snelweg: flink doorvaren en de bruggen worden meestal vlot bediend. Maar nu komt er een kink in de Kabel. Tebezo is bezig met baggeren bij een van de bruggen en die wordt daardoor tijdelijk niet bediend. We wachten een klein uurtje en varen daardoor na 13.00 pas richting Giethoorn. Na de Beukersluis en het Zwarte Water meren we rond 17.00 uur af in de Zwolse thuishaven. Onze vakantie zit er weer op.

Voor dit jaar overigens ook meteen de laatste vaarvakantie: doordat we wat verbouwingen gaan doen aan ons huis schiet een vaarvakantie er voor dit jaar zeker in.

Vorige pagina Volgende pagina