Donderdag 25 April 2019: brandstofprobleem

Vreemd, heeeeeel vreemd. In 2018 wilden we nog even een kort rondje varen maar dat ging niet door: de motor slaat aan maar na een minuutje warmlopen net zo hard weer af. Mhhhh wat kan dat zijn: een gloednieuwe motor, de tank net helemaal gereinigd en ook alle filters voor de voorjaarsvakantie 2018 vervangen. Vreemd allemaal.

Omdat we ons huis aan het verbouwen zijn heb ik er verder weinig aan kunnen doen maar omdat we nu toch wel weer willen varen is het tijd om er naar te kijken. In de weken voorafgaand bekijk ik middels een checklist alle opties:

  • CAV filter op de brandstoftank: opengehaald, goed bekeken en weer vastgemaakt. Geen probleem, alles lijkt in orde.
  • Brandstoffilter op de motor: open gehaald, lijkt ook schoon. Wel komt er geen / nauwelijks brandstof bij het filter.
  • Fijn filter in de brandstofopvoerpomp: helemaal schoon.
  • Wat wel opvalt is dat de opvoerpomp nauwelijks tikt, wat normaal gesproken, zeker bij ontluchten van het systeem wel duidelijk hoorbaar zou moten zijn.

Omdat ik er zelf niet meer uitkom een afspraak met Aquaservice gemaakt. De monteur komt en checkt net als ik stap voor stap alle zaken. We maken ook de tank open om te controleren op sludge of verstopping van de toevoerleiding. Dat is niet het geval. Maar bij nameten vinden we uiteindelijk de boosdoener: de brandstofopvoerpomp is stuk. Dus een nieuwe besteld. Helaas is de monteur pas op maandag in staat om de pomp te vervangen. Dat kan ik echter wel zelf: een elektradraadje en twee brandstofleidingen.

Maar uiteindelijk doet het gele monster het gelukkig weer als ik de pomp heb geïnstalleerd.

Het gele monster doet het weer

Vorige kluspagina Volgende kluspagina