Voorjaarsvakantie 2019 dag 6: donderdag 2 mei

Waterpoort Sneek – Thuishaven

weer: Wolk, af en toe een zonnetje koude wind N2-3

Motoruren: 127,6 – 138,2: 10,6 uur

Gevaren: 87 km, 8,2 km gemiddeld

Vandaag starten we om 08,45 de motor: gezien de weersvoorspelling zakken we richting de thuishaven af. Miscchien stoppen we in de Weerribben maar dat zien we wel. Via Ijlst varen we over de Wijde Wijmerts langs Heeg richting de Jeltesloot, gaan dan over het Coevordermeer en een stuk PM naar de Ossenzijlersloot, over het Tjeukermeer en dan via Echtenerbrug, Driewegsluis, Steenwijk, Giethoorn en de Beukersluis het Zwartewater op. Eigenlijk loopt alles gesmeerd en we eten onze warme hap aan boord en maken om 19/30 vast in de thuishaven. Lange dag maar we zijn weer in de thuishaven. De Pok-Pok heeft zich uitstekend gehouden, geen problemen met de brandstoftoevoer en dus weer heerlijk gevaren.

Vorige pagina Volgende pagina