Dinsdag 16 juli 2019: hellingbeurt dag 4

Vandaag een technisch dagje: ik maak de schroefas weer wat dichter door nieuwe vetkoorden te plaatsen. Aansluitend spuit ik de schroefaskoker zo vol met vet dat er aan de achterzijde bij de schroef ook weer vet uitkomt. Datzelfde doe ik met de roerkoning.

Dan is het tijd om de bilge bij de keuken bij te werken: als je aan boord verblijft met en gezin en het is ’s avonds koud dan hoopt zich condens op in de boot en dat loopt naar de bilge bij de keuken. Ik haal dus de vloer weg (en dat is makkelijk bij een Doerak) en werk de roest bij en smeer deze in met Rustol. Ook check ik de dikte van het metaal door er op te kloppen. Een en ander is nog dik genoeg. Tenslotte verwijder ik de luiken bij de achterkajuit en gasbun zodat die geschilderd kunnen worden.

Vorige kluspagina Volgende kluspagina