Woensdag 24 en donderdag 25 juli 2019: zomervakantie dag 2 en 3

De Streng – Walengracht

Weer: Zo3-5, 38 (!) graden

Motoruren: 139,4 – 141,8: 2,4 uur

Gevaren: 21,1 km, 8,4 gemiddeld

We varen niet ver, dat kan ook bijna niet bij die hitte! Maar goed dat we een nieuwe koelwatertoevoer hebben: de motor blijft mooi rond de 80 graden, zelfs in de hitte. De boot is van onderen weer heerlijk glad: bij 1.800 toeren varen we dik 10 km per uur. Ook is de trilling in de schroefas helemaal weg: de nieuwe vetlaag in de schroefas samen met de vetkoorden zorgen daar voor, net als de nieuwe vetlaag in de roerkoning.

In Zwartsluis stoppen we om de brandstofpomp af te geven: Vetus zoekt uit of we een garantie hierop krijgen, doordat die wel erg snel stuk is. Ook vervangen w de startaccu voor een Vetus accu van wederom 120 AH. Weten we zeker dat we genoeg stroom hebben aan boord.

Via de Beukersluis varen we de Belterwijde over en leggen bij de Walengracht aan. Daar springen we snel in het water en blijven daar ook de dag erna grotendeels in liggen. Het is te warm om t varen. Het is zelfs te warm om de BBQ aan te steken dus we houden het bij salades. Een ook voor foto’s is het te warm of te nat in het water……

Met het bijbootje vaar ik nog door een mooi slootje:

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina