2 Augustus tot en met 4 augustus 2019: zomervakantie dag 11 en 12

Prinsentuin Leeuwarden – centrum Harlingen

Weer: regen en matig zonnetje, 23 graden en ZW2-4

Motoruren: 155,7 – 159,1: 3,5 uur

Gevaren: 27,8 km, 8 gemiddeld

Nadat we in de ochtend zoonlief naar het station hebben gebracht varen we rond 10.30 in de stromende regen Leeuwarden weer uit. De Slauerhoffbrug, waar wij onderdoor kunnen gaat open omdat een grote platbodem voor ons uit vaart. Blijft een mooi gezicht:

Slauerhoffbrug Leeuwarden

Via het van Harinxmakanaal (saaaaaaaai) varen we naar Harlingen waar we net voorbij de Oosterpoort aanleggen. De brugwachters moeten in de stromende regen de bruggen draaien en we varen alleen. In Franeker moeten we even op de brug wachten. Via de marifoon horen we dat we tien minuten moeten wachten dus we leggen maar even aan.

In Harlingen reviseer ik nog een ruitenwissermotor: deze gaf in een dikke bui de geest. Veel aangekoekt vet bleek de boosdoener. Via een auto- onderdelenwinkel konden we de ruitenwissermotor (gratis) doormeten en die bleek eigenlijk nog heel goed. Wat en service. De eigenaar vond het ook zonde om zo iets zomaar weg te doen dus kluste even mee! Geweldige service. Als ik dan toch aan het klussen ben vervang ik ook het brandstoffilter op de motor meteen.

3 Augustus gaan we naar Terschelling om daar een dagje te fietsen. Op de boot die we zaterdagmorgen hebben zit het vol met jongeren die de twee beroemde campings op Terschelling gaan bezoeken. Dus om 09.30 stroomt het bier al rijkelijk 😉