Dinsdag 6 Augustus 2019: zomervakantie dag 15

Ossepoel – Haskerdijken -Thuishaven

Weer: regen, W3

Motouren: 164,7 – 174,8: 10,1

Gevaren: 94 km, 9,4 gemiddeld (langste afstand ooit gevaren op een dag…)

Vandaag een wat dubbele dag: we varen naar Haskerdijken en kijken of we de boot in de verkoop gaan doen en wat deze op zou brengen. Via de Ossepoel en het Hansmeer varen we het Prinses Margietkanaal op en via Akkrum (Kromme Knilles) komen we op de Deel en gaan onder de vaste spoorbrug door om in Haskerdijken te komen.

Na Haskerdijken gaan we proberen om thuis te komen. De routeplanner (Wingps 5 geeft aandat we via de Vollenhove en het zwarte meer om 10.00 uur nog thuis zouden kunnen komen. Hoewel het Zwarte meer met dwarswind erg lastig vaart gaan we kijken hoe ver we komen: we houden de windberichten in de windberichten in de gaten en gaan desnoods bij de Beulaker overnachten. Via het natuurgebied Nieuwesloot varen we door Heerenveen heen en komen over de Tjonger bij de Helomavaart. De Driewegsluis gaat erg snel en ook de brug bij Ossenzijl wordt vlot bediend. Dan geeft Wingps aan dat we via Kalenberg naar de Beulaker en de Beukersluis nog thuis zouden kunnen komen. Dat zit zo Wingps houdt rekenign met wachttijden bij bruggen en sluizen en omdat alles mee zit komen we steeds sneller bij onze thuishaven. We varen dus via de Beukersluis waar we rond 18.30 uur al zijn zodat we uiteindelijk om 20.15 afmeren in de thuishaven!

De voorlopig laatste vaarvakantie zit er weer op. Samengevat hebben we 290 km gevaren en 36 motoruren gedraaid. Gemiddeld dus 8 km per uur gevaren. Een mooi en hoog gemiddelde!