Dinsdag 13 augustus 2019: Laatste vaartocht?

Weer: hommeles: windstoten, hagel, onweer, veeeeel regen ZW4-7

Thuishaven – Verkoophaven Haskerdijken

Motoruren: 178,3 – 187,1: 8,5 uur

Gevaren: 74,9 km, 8,6 gemiddeld.

Vandaag dus de (voorlopig?) laatste vaartocht. We gaan naar de Verkoophaven in Haskerdijken waar we de boot in de verkoop gaan leggen. Met de jongste zoon varen we om 08.30 de haven uit. Dat is wel vreemd: de hele boot is leeg en ligt merkbaar een aantal centimeters hoger op het water. Via het Zwarte Water en Meppelerdiep komen we bij de Beukersluis. Het zit niet mee want we moeten, me de wind schuin van achteren en kleine twintig minuten wachten. Net als we de sluis binnen varen begint het te regenen, of liever gezegd te hozen. Een flinke bak water komt naar beneden en doorweekt varen we na de sluis verder….;-((

Daarna halen we de bruggen bij Giethoorn nog net voor de middagsluiting en komen dan via Ossenzijl bij de Driewegsluis. Ook daar is het erg druk: er gaan twee sluisladingen voor ons.

Tijdens het schutten ligt er voor ons een groot huurschip waar de eigenaren duidelijk niet zo veel vaarervaring hebben .

Na de Driewegsluis gaan we bij Echtenerbrug de Tjonger op en slaan af naar Heerenveen. En net voor de ‘afslag’ storm een flinke bak onweer over ons heen met vreemde wolken en fikse inslagen:

Rond half vijf varen we de verkoophaven in, wikkelen de formaliteiten af en gaan huiswaarts: we worden met de auto opgehaald. Ook onderweg krijgen we nog wat zomerse (of winterse?) buien over ons heen:

Na bijna vijftien jaar varen is het mooi geweest. Vanaf de eerste vaardag tot en met de laatste hebben we heel veel plezier gehad en wij gunnen de toekomstige eigenaren net zoveel plezier en avonturen!